- KATEGORIA:
Deser bez dodatku cukru, mleka, glutenu
- DLA KOGO:
– dla zakochanych i nie tylko!
- WSKAZÓWKI:
Ten przepis da się zamknąć w jednym zdaniu 😀 Jest bardzo prosty i w miarę szybki w przygotowaniu, a lody wychodzą obłędnie pyszne! Fani masła orzechowego na pewno go pokochają 😉 Wymaga jedynie składników, blendera i min 3 godzin w zamrażarce.
- WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kaloryczność na 100g
Kcal: 200, B: 3g, WW: 37g, TŁ: 5.3g
- SKŁADNIKI
– banany 3 duże, dojrzałe sztuki
– daktyle suszone ok 150g
– masło orzechowe 1,5 łyżki
– chipsy kokosowe (lub wiórki) ok 2 -3 łyżki
- PRZYGOTOWANIE
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie min. 15 min. i zblendować na puszystą masę z resztą składników. Mus gotowy! Włożyć do foremek/foremki i do zamrażarki na minimum 3 godziny.
SMACZNEGO ŚW. WALENTEGO 🙂